By - ATI Abseiltechnieken - Rope access services

In opdracht van Schildersbedrijf Huythuysen heeft A.T.I. Abseiltechnieken schilderwerk verricht aan de buitenzijde van het Bonnefanten Museum te Maastricht. Enkele gedeeltes waren moeilijk bereikbaar of erg tijdrovend voor conventionele hoogwerk methodes, hierdoor was het toepassen van onze abseiltechnieken, ook wel rope access genoemd, een goede oplossing. Wij konden ons veilig en snel op de gewenste locatie positioneren en zodoende de schilderswerkzaamheden voor de opdrachtgever uitvoeren.

Extra voordelen werken met abseiltechnieken / rope access

Tijdbesparing
De benodigde abseilmaterialen en gereedschappen zijn vaak eenvoudig mee te nemen naar de werklocatie. Eenmaal ter plaatse kan men de touwen aan de juiste ankerpunten installeren en door middel van onze rope access technieken kunnen wij ons snel op de gewenste locatie positioneren. Vergeleken met het opbouwen en afbreken van steigers of inzetten van een kraan is dit een enorme tijdsbesparing.

Geen overlast voor derden en omgeving
Met het werken van rope access technieken heeft men geen extra ruimte nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Enkel geschikte (tijdelijke) ankerpunten boven de locatie zijn nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Het plaatsen van een kraan of bouwen van de steiger is dus niet nodig en bespaard enorm voor overlast voor derden en omgeving. Dat betekent het afzetten van een zeer beperkt gedeelte in plaats van een hele weg of geen geluidoverlast van grote kranen of hoogwerkers.