By - ATI Abseiltechnieken - Rope access services

In samenwerking met Van Alphen heeft A.T.I. abseiltechnieken middels rope access technieken moeilijk bereikbare gedeeltes van een fabriek bij TATA steel gereinigd. Middels de staalconstructie van de fabriek konden onze rope access technicians zich eenvoudig op de locaties positioneren en zodoende het reinigingswerk uitvoeren.

Extra voordelen werken middels abseiltechnieken / rope access
Geen harde of vaste ondergrond nodig
Niet alleen boven water maar ook fabrieksinstallaties, opslagtanks of machines zorgen ervoor dat locaties moeilijk bereikbaar zijn. Deze obstakels maken het onderhoudswerk erboven niet gemakkelijk. Toch is overal periodiek onderhoud nodig. Het inzetten van rope access is hiervoor een uitstekende oplossing. Afhankelijk van de situatie zoeken wij naar de geschikte ankerpunten boven de obstakels. In een industriële omgeving zijn deze doorgaans altijd wel aanwezig. Door de touwen aan de ankerpunten te installeren kan men al werkend aan de touwen door abseiltechnieken het gevraagde onderhoudswerk uitvoeren. Vaak zelfs zonder het productieproces te verstoren.

Hygiënische werkmethode op hoogte
In een hygiënische omgeving zoals in de voedingsindustrie zijn hoge eisen gebonden aan alle benodigde middelen voor onderhoudswerkzaamheden. Een van de vele voordelen van industriële abseiltechnieken zijn dat men zeer weinig (arbeid)middelen nodig heeft om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Men hoeft dus niet met steigeronderdelen te slepen of met hoogwerkers naar binnen te rijden welke vaak onhygiënisch situaties opleveren. Behalve de benodigde gereedschappen voor het onderhoudswerk, touwen en abseilmaterialen hebben onze rope access technicians verder niet veel meer nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Verder past men altijd de werkkleding en PBM’s aan de werkomgeving aan om zodoende zo hygiënisch en veilig mogelijk te werken.