By - ATI Abseiltechnieken

In samenwerking met Dolmans Calamiteiten heeft A.T.I. Abseiltechnieken reinigingswerkzaamheden verricht in een productiehal in Oosterwolde. Door het ontstaan van een kleine brand is de gehele fabriek vervuild met kleine roetdeeltjes. De gehele fabriek moest dus worden gereinigd. Door de rope access technieken van A.T.I. Abseiltechnieken kon de gehele staalconstructie en wanden van de fabriek snel, veilig en efficiënt worden gezogen. Men bespaarde niet alleen de kosten voor een eventuele hoogwerker of steiger, ook konden ander werkzaamheden in de fabriek worden doorgezet omdat er niks voor hen in de weg stond.

Extra voordelen abseiltechnieken / rope access
Geen oponthoud voor lopende bedrijfsprocessen
Door het toepassen van rope access touwtechnieken heeft men relatief weinig werkruimte nodig om de gevraagde werkzaamheden uit te voeren. Er staat bijvoorbeeld geen steiger of hoogwerker in de weg. Voor de veiligheid van derden zal er indien nodig een gedeelte onder de werkzaamheden worden afgezet. Dit zorgt voor een minimaal oponthoud voor lopende bedrijfsprocessen. In de meest gunstige gevallen kunnen zelfs de bedrijfsprocessen op locatie voortgezet worden.

Hygiënische werkmethode op hoogte
In een hygiënische omgeving zoals in de voedingsindustrie zijn hoge eisen gebonden aan alle benodigde middelen voor onderhoudswerkzaamheden. Een van de vele voordelen van industriële abseiltechnieken zijn dat men zeer weinig (arbeid)middelen nodig heeft om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Men hoeft dus niet met steigeronderdelen te slepen of met hoogwerkers naar binnen te rijden welke vaak onhygiënisch situaties opleveren. Behalve de benodigde gereedschappen voor het onderhoudswerk, touwen en abseilmaterialen hebben onze rope access technicians verder niet veel meer nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Verder past men altijd de werkkleding en PBM’s aan de werkomgeving aan om zodoende zo hygiënisch en veilig mogelijk te werken.