By - ATI Abseiltechnieken

In opdracht van Cofely West Nederland BV heeft A.T.I. Abseiltechnieken installatiewerkzaamheden verricht. Enkele ventilatoren moesten vervangen worden. Door de hoogte van het dak waren deze moeilijk te bereiken. Door onze rope access technieken konden wij ons eenvoudig bij de installatie positioneren en zodoende de werkzaamheden voor de opdrachtgever uitvoeren.

Extra voordelen veilig werken op hoogte door abseiltechnieken / rope access

Veilig werken op hoogte
Rope access is de veiligste manier voor het werken op hoogte. A.T.I. Abseiltechnieken werkt uitsluitend volgens IRATA en VCA-richtlijnen. Dit betekend dat al ons personeel getraind is op het uitvoeren van werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties. De wereldwijd verzamelde statistieken van IRATA toont sinds de oprichting van de associatie aan dat de werk/(bijna)ongeval verhouding met rope access werkzaamheden bijna nihil is. Helemaal wanneer men dit met conventionele hoogwerk methodes vergelijkt.

Geen overlast voor derden en omgeving
Met het werken van rope access technieken heeft men geen extra ruimte nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Enkel geschikte (tijdelijke) ankerpunten boven de locatie zijn nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Het plaatsen van een kraan of bouwen van de steiger is dus niet nodig en bespaard enorm voor overlast voor derden en omgeving. Dat betekent het afzetten van een zeer beperkt gedeelte in plaats van een hele weg of geen geluidoverlast van grote kranen of hoogwerkers.