By - ATI Abseiltechnieken

In opdracht van Image Building heeft ATI Abseiltechnieken montagewerkzaamheden verricht aan de geven van de Toren van Oud te Den Haag. Door onze rope access technieken konden wij eenvoudig de werklocaties bereiken en zodoende de werkzaamheden veilig en snel verrichten voor de opdrachtgever.

Extra voordelen abseiltechnieken / rope access

Geen schade of vervuiling voor milieu
Door het uitsluiten van hoogwerkers, kranen of steigers zijn onze abseiltechnieken, ook wel rope access genoemd een uitstekende oplossing om schade en vervuiling aan milieu te voorkomen. Met het toepassen van conventionele hoogwerk methode zal het milieu en omgeving altijd op een of andere manier belast worden. Ze kunnen aan wegen, plantsoenen en gebouwen schade veroorzaken of zorgen voor enorm voor geluidshinder. Door het toepassen van rope access abseiltechnieken is dit bijna volledig uitgesloten.

Geen harde of vaste ondergrond nodig
Niet alleen boven water maar ook fabrieksinstallaties, opslagtanks of machines zorgen ervoor dat locaties moeilijk bereikbaar zijn. Deze obstakels maken het onderhoudswerk erboven niet gemakkelijk. Toch is overal periodiek onderhoud nodig. Het inzetten van rope access is hiervoor een uitstekende oplossing. Afhankelijk van de situatie zoeken wij naar de geschikte ankerpunten boven de obstakels. In een industriële omgeving zijn deze doorgaans altijd wel aanwezig. Door de touwen aan de ankerpunten te installeren kan men al werkend aan de touwen door abseiltechnieken het gevraagde onderhoudswerk uitvoeren. Vaak zelfs zonder het productieproces te verstoren.