By - ATI Abseiltechnieken

In opdracht voor Van Wijnen Noord heeft A.T.I. Abseiltechnieken de boutverbindingen van een groot gedeelte van het het Abe Lenstra voetbalstadion te Heerenveen gecontroleerd. Door onze rope access technieken kunnen wij veilig en efficiënt door de staalconstructie bewegen en zo stapsgewijs de controle uitvoeren zonder daar extra hulpmiddelen voor nodig te hebben.

Extra voordelen abseiltechnieken / rope access

Geen overlast voor derden en omgeving
Met het werken van rope access technieken heeft men geen extra ruimte nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Enkel geschikte (tijdelijke) ankerpunten boven de locatie zijn nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Het plaatsen van een kraan of bouwen van de steiger is dus niet nodig en bespaard enorm voor overlast voor derden en omgeving. Dat betekent het afzetten van een zeer beperkt gedeelte in plaats van een hele weg of geen geluidoverlast van grote kranen of hoogwerkers.

Geen schade of vervuiling voor milieu
Door het uitsluiten van hoogwerkers, kranen of steigers zijn onze abseiltechnieken, ook wel rope access genoemd een uitstekende oplossing om schade en vervuiling aan milieu te voorkomen. Met het toepassen van conventionele hoogwerk methode zal het milieu en omgeving altijd op een of andere manier belast worden. Ze kunnen aan wegen, plantsoenen en gebouwen schade veroorzaken of zorgen voor enorm voor geluidshinder. Door het toepassen van rope access abseiltechnieken is dit bijna volledig uitgesloten.