By - ATI Abseiltechnieken

Bij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen heeft A.T.I. Abseiltechnieken reclameborden vervangen. Ook hebben wij een hijssysteem gemonteerd voor de grote vlaggen van SC Heerenveen supporters. Tevens zijn alle boutverbindingen van de staalconstructie  in het dak gecontroleerd op aanhaalmoment.

A.T.I Abseiltechnieken komt regelmatig in het stadion om de staalconstructie te reinigen na evenementen.

Voordelen voor het stadion:
Snelheid / veiligheid / efficiëntie / confetti slierten kunnen tot brandgevaar leiden, hierdoor is het van belang de slierten voor het volgende evenement weg te halen.

Extra voordelen rope access / abseiltechnieken

Geen vaste inrichting nodig
Voor het werken op hoogte wordt vaak gedacht aan een vaste installatie neer te zetten en voor veelvuldig onderhoud is dit vaak ook aan te raden. Buiten de aanschaf van een gehele installatie dient deze ook onderhouden en gekeurd worden. Eventueel dienen daarbij medewerkers getraind te worden om de installatie te bedienen. Echter wanneer het onderhoud niet vaak of slechts zelden nodig is, is het werken met rope access touwtechnieken een uitstekend alternatief. De kosten van aanschaf en keuren is een enorme besparing en met het inzetten van rope access abseiltechnieken worden alleen voor het daadwerkelijk onderhoudswerk de kosten in rekening gebracht.
Veilig werken op hoogte
Rope access is de veiligste manier voor het werken op hoogte. A.T.I. Abseiltechnieken werkt uitsluitend volgens IRATA en VCA-richtlijnen. Dit betekend dat al ons personeel getraind is op het uitvoeren van werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties. De wereldwijd verzamelde statistieken van IRATA toont sinds de oprichting van de associatie aan dat de werk/(bijna)ongeval verhouding met rope access werkzaamheden bijna nihil is. Helemaal wanneer men dit met conventionele hoogwerk methodes vergelijkt.