By - ATI Abseiltechnieken

Rijksmonument de Sint Vituskerk in Hilversum is een van de mooiste monumentale gebouwen van Nederland. De toren is 98 meter hoog en is tussen 2003 en 2010 gerestaureerd. A.T.I Abseiltechnieken is ingeschakeld om het uurwerk van de kerk vakkundig te schilderen.

Extra voordelen rope access / abseiltechnieken

Geen harde of vaste ondergrond nodig
Niet alleen boven water maar ook fabrieksinstallaties, opslagtanks of machines zorgen ervoor dat locaties moeilijk bereikbaar zijn. Deze obstakels maken het onderhoudswerk erboven niet gemakkelijk. Toch is overal periodiek onderhoud nodig. Het inzetten van rope access is hiervoor een uitstekende oplossing. Afhankelijk van de situatie zoeken wij naar de geschikte ankerpunten boven de obstakels. In een industriële omgeving zijn deze doorgaans altijd wel aanwezig. Door de touwen aan de ankerpunten te installeren kan men al werkend aan de touwen door abseiltechnieken het gevraagde onderhoudswerk uitvoeren. Vaak zelfs zonder het productieproces te verstoren.

Werken volgens IRATA-systeem
A.T.I. Abseiltechnieken is als bedrijf en alle medewerkers IRATA gecertificeerd. De IRATA-richtlijnen staan voor een gewaarborgd keurmerk van het veilig werken aan touwen op hoogte, boven water of in besloten en beperkte ruimtes. Bij opname van de werkzaamheden wordt er een uitvoerige taak risico analyse voor de werkzaamheden gemaakt. Dit om alle mogelijke risico’s van de werkzaamheden in kaart te brengen. Deze TRA zal worden verwerkt in ons project VGM plan welke voor aanvang van de uitvoering met alle betrokken partijen en medewerkers wordt doorgenomen. Naast het IRATA-lidmaatschap is A.T.I. Abseiltechnieken ook VCA** gecertificeerd.