By - ATI Abseiltechnieken

A.T.I. Abseiltechnieken heeft een fabrieksruimte gereinigd door middel van rope access technieken. In de fabriek zijn vele moeilijk bereikbare locaties waar men met conventionele hoogwerk methodes niet bij kan komen. Het toepassen van abseiltechnieken is een een goed alternatief, aan onder andere de staalconstructie kunnen wij ons op alle locaties positioneren en zodoende de gehele fabriek alsnog voor de opdrachtgever reinigen.

Extra voordelen abseiltechnieken / abseilen / rope access

Kwaliteit van veiligheid altijd gewaarborgd
A.T.I. abseiltechnieken werkt uitsluitend volgens de IRATA-richtlijnen. Ons bedrijf en personeel zijn zowel IRATA als VCA gecertificeerd. Net als het VCA-veiligheidssysteem zorgt het IRATA-veiligheidssysteem dat de veiligheid en welzijn van mens en milieu gewaarborgd worden. IRATA staat voor International Rope Access Trade Association, zij werken continu aan het veiliger maken van rope access werkzaamheden en haar leden. Ook onze medewerkers worden continu getraind en geupdate om de kwaliteit van veiligheid te handhaven en waar nodig te verbeteren.

Werken in ATEX-zone
Het werken in een ATEX-zone wat synoniem staat voor explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden, zorgt voor een zeer risicovolle werksituatie. Een uitvoerige Taak Risico Analyse is nodig om alle risico’s en daarvoor nodige beheersmaatregelen in kaart te brengen. Vanzelfsprekend is het werken met een ontsteking of mogelijke vonkreactie in een ATEX-zone verboden. Een van de vele voordelen van rope access is dat men met zeer beperkte middelen toch moeilijk bereikbare locaties kunnen bereiken. Dit zonder ontsteking of vonkgevaar zoals in een ATEX-zone.