By - ATI Abseiltechnieken

In samenwerking met Cofely heeft A.T.I Abseiltechnieken bij Omrin REC te Harlingen al meerdere rope access opdrachten uitgevoerd. Deze werkzaamheden lopen uiteen van vervanging van lampen tot het leggen van leidingen, isoleren en trekken van kabels voor het besturingssysteem.

Voordelen opdrachtgevers:
Andere mogelijkheden zijn te omslachtig en zouden te grote risico’s met zich meebrengen, ook zou dit de bedrijfsvoering vertragen en vele malen langer duren dan onze rope acces technieken.

Extra voordelen rope access / abseiltechnieken
Tijdbesparing
De benodigde abseilmaterialen en gereedschappen zijn vaak eenvoudig mee te nemen naar de werklocatie. Eenmaal ter plaatse kan men de touwen aan de juiste ankerpunten installeren en door middel van onze rope access technieken kunnen wij ons snel op de gewenste locatie positioneren. Vergeleken met het opbouwen en afbreken van steigers of inzetten van een kraan is dit een enorme tijdsbesparing.

Geen oponthoud voor lopende bedrijfsprocessen
Door het toepassen van rope access touwtechnieken heeft men relatief weinig werkruimte nodig om de gevraagde werkzaamheden uit te voeren. Er staat bijvoorbeeld geen steiger of hoogwerker in de weg. Voor de veiligheid van derden zal er indien nodig een gedeelte onder de werkzaamheden worden afgezet. Dit zorgt voor een minimaal oponthoud voor lopende bedrijfsprocessen. In de meest gunstige gevallen kunnen zelfs de bedrijfsprocessen op locatie voortgezet worden.